Szukaj
Close this search box.
aktualności

Różnorodnie i naturalnie. Środa w przedszkolnej kuchni.

Udostępnij:
Kliknij, aby powiększyć grafikę/zdjęcie.

Uchylimy rąbka tajemnicy o dzisiejszym, przedszkolnym menu 🙂

Świeże warzywa i owoce, produkty naturalne, z dobrym, prostym składem.
A do tego wielkie serca i praca całego zespołu na kuchni.

Na śniadanie były trzy źródła białka. Rybka -tuńczyka w sosie własnym – bez żadnych dodatków,  wędlina drobiowa oraz żółty ser.
Słodkim, mlecznym dodatkiem był budyń waniliowy do picia.
Ponadto dzieci miały do wyboru : ogórek, paprykę lub pomidora. Dla każdego coś kolorowego.

W menu obiadowym królowała dziś tradycyjna polska kompozycja.
Zupa pomidorowa z przecierów z najwyższej półki.
Ziemniaczki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej na jogurcie naturalnym i kotlecik mielony.
Tych ostatnich zrobiliśmy dziś ponad 200 sztuk!

Dzień pełen intensywnej pracy, ale kubki smakowe podpowiadają nam, że było warto 🙂

Skip to content