Uchylimy rąbka tajemnicy o dzisiejszym, przedszkolnym menu 🙂
Świeże warzywa i owoce, produkty naturalne, z dobrym, prostym składem.
A do tego wielkie serca i praca całego zespołu na kuchni.
Na śniadanie były trzy źródła białka. Rybka -tuńczyka w sosie własnym – bez żadnych dodatków, wędlina drobiowa oraz żółty ser.
Słodkim, mlecznym dodatkiem był budyń waniliowy do picia.
Ponadto dzieci miały do wyboru : ogórek, paprykę lub pomidora. Dla każdego coś kolorowego.
W menu obiadowym królowała dziś tradycyjna polska kompozycja.
Zupa pomidorowa z przecierów z najwyższej półki.
Ziemniaczki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej na jogurcie naturalnym i kotlecik mielony.
Tych ostatnich zrobiliśmy dziś ponad 200 sztuk!
Dzień pełen intensywnej pracy, ale kubki smakowe podpowiadają nam, że było warto 🙂